Sunday, March 25, 2012

baby beanie

salam peeps...

these are baby beanie...suitable for baby from 0-3 n 3-6 month..maybe..

i think i wanna sell it... RM10 for each pieces ...
so come and pick it up..


those who are interested do email me at pkaisaku@gmail.com

Tuesday, March 20, 2012

from my old blog-2...heheh


motipppp?????mmg xdek kn.....bdw otak aku dlm seminggu ni...bercelaru...bnyak pikir...tidooooww xterurus...tpi aku gagahkan kn jugk kaki pi lab...coz law xpi otak aku lgi bercelaru....n then selame berhari2 aku xxcited nk berblog coz otak aku terlampau bz duk pikir bende alah kt bwh ni..



aku bz menghasilkan bende2 cmni...bnde ni agk famous dikalangan orm jepun n mat saleh2 la..tpi maybe kureng kt malaysia...act aku sgt minat dlm bidang ni n rase nk sgt buat bisnes...tpi aku xcukup kreatippp n then i dun't know how to berbisnes..hahahhaha....abaikan gmbar ni...coz ni xsiap lgi...aku nk touch up lgi ni....kalau nk tunggu aku siap completely lmbat lgi la kot...sebab aku kene pkir aku punyer keje kt lab juge...

okieyla ...xoXo...yosh ikette~~

from my old blog


something that's make me happy even though i feel so sad...

cara untuk manusia seperti aku melupakan kesedihan yg menjadi punca segala penyakit~~

HANACRAFTYWORLD GIVEAWAY... (1st GA)

salam semua...jom kita pakat ramai2 join giveway ni...mane taw kita antara yg bertuah kan

sila klik sini :- my crafty world

all the best dan selamat mencuba..papaiii

Wednesday, March 14, 2012

new born cable vest

hello peeps...nice bukan...today baru nk share hasil yg dihasilkan berbulan2 dulu...


ok...now let me share with u ttg pengalaman me dlm knitting...actually...baru sgt pandai knitting ni before this me hanye tahu crocheting, since me skolah rendah lgi...tpi minat knitting ni timbul bile me duduk dkt u dan selalu usha blogger2 yg kreatif...so me berusaha sungguh blajar secare online...watching utube shj...n then me try and apply..last2 alhamdulillah me berjaye phm...syukur sgt2..tpi seriusly me xterer lgi..law cube sesuatu pattern salu jer make mistakes...kdg2 give up...tpi sbb minat kn, give up tu bersifat sementara shj..
 so nilah hasilnye

ada jugak terpikir nk buat bisnes dlm bidang ni..tpi keyakinan blom ade...
samar2...insyaallah someday 

actually masih bnyak yg me perlu blajar dlm bidang ni...but now tgh busy dgn study lagi so me kne pandai2 bahagikan mase antare minat dan juge study..harap sgt dpt sgt seimbangkan coz skrg masih kucar kacir..huhuhu

hopes u all will like it..papaii

new hat

salam to everyone..today nk share ckit hasil terbaru...xdela terbaru sgt...minggu lepas punyer kerje..tbe2 semangat nk mengait dtgkn ...untuk project kali ni, me gne benang yg dibeli dri Daiso...nice sbb benang ni sgt tebal...and take about 11/2-2 hours to finish int...actually ikut kerajinan n ketekunan kite semase nk buat tu kn...


'me' letak bunga nk kasi nmpak more girly sikit..so this hat sesuaila dipakai untuk kanak2 perempuan
 


boleh juga dipakai untuk kanak2 laki...syaratnye xpyh letak bunga td...
 
so that's all...wait for my other projects k...salam

Thursday, March 8, 2012

sweetie pie baby vest



haii u olls...long time not see rite?
i'm got many problem and not in the mood of crocheting and knitting for a few of weeks,...sowi sesangat..
but now i'm back with my new project..hopes u all like it..

sweetie pie baby vest

i just finished it in one day...syukran ya Allah...when i'm really concentrate on this work...i'm really enjoy it...i'm become eager and eager to see the result...


now let see he result...weweee~~


for this project i'm using ace yarns -magic light


i'm putting ladybug buttons to make it more attractive(bought at PU3 craft)



interesting rite?hehehe


hope u all likes it and enjoy it..tadaaa..till then..papaiii